Delatte ja Stella kahdeksansia agilityn MM-kisoissa

Suomi jäi päätöspäivänä ilman mitaleita, kun agilityn MM-kisoissa kilpailtiin henkilökohtaisten luokkien mestaruuksista. Näin Suomen mitalisaldo päättyi Ruotsin MM-kisoissa maksiluokan joukkuepronssiin.

Parhaan suomalaissijoituksen henkilökohtaisista luokista nappasivat Sonia Delatte ja shetlanninlammaskoira Stella (Shetwood Dazzling Lady) miniluokan kahdeksannella sijalla.

Henkilökohtaisissa luokissa kilpailtiin lauantaina hyppyradalla ja sunnuntaina finaalit agilityradalla.

Suomen yhdeksästä edustajasta kolme selvitti hyppyradan virheittä, mutta aikaero terävimpään kärkeen kasvoi sen verran suureksi, että mitalimahdollisuuksia ei käytännössä jäänyt.

Delatte ja Stella sijoittuivat minien hyppyradalla 15:nneksi vajaat kolme sekuntia kärjestä ja runsaat kaksi sekuntia muista mitalisijoista jääneenä. Sunnuntain agilityrata meni yhtä hyvin, kun koirakko teki radan 20 nollatuloksesta 16. nopeimman ajan. Yhteispisteissä tulokset toivat siis kahdeksannen sijan vajaat kuusi sekuntia viimeistä mitalisijaa heikommalla ajalla.

Miniluokan mitalit menivät Tanskaan, Saksaan ja Slovakiaan.

Mediluokassa ainoan suomalaistuloksen tekivät Outi Leppänen ja kooikerhondje Olli (Bullbenz Kooi Olly Sade). Koirakko sijoittui 24:nneksi hyppyradan 5,41:llä ja agilityradan 10 virhepisteellä.

Medien mitalit jaettiin Tshekille, USA:lle ja Puolalle.

Maksiluokassa Tuulia Liuhto ja bordercollie Pirtu (Promillen Pirtu) sekä Kim Kurkinen ja belgianpaimenkoira Zorro (Finn Noir Jay-Z) ylsivät nollatuloksiin molemmilla radoilla, mutta vauhti ei riittänyt kärkituntumaan. Liuhto ja Pirtu sijoittuivat loppupisteissä 20:nneksi runsaat kuusi sekuntia kärjestä ja Kurkinen/Zorro puolisentoista sekuntia Liuhtoa ja Pirtua heikommalla ajalla 26:nneksi.

Kuva: Jukka Pätynen/Koirakuvat

Maksien MM-voittoon nousivat Italian Nicola Giraudi ja bordercollie Eira. (Kuva: Jukka Pätynen/Koirakuvat)

Italian, Saksan ja Iso-Britannian edustajat muodostivat maksiluokan mitalikolmikon.

MM-kisoissa mitaleille pääsi 13 maata. Isäntämaa Ruotsi ei suurista odotuksista huolimatta päässyt tähän joukkoon. Saksa kahmi kaksi hopeaa ja kaksi pronssia, Tshekki kullan ja hopean sekä Slovakia hopean ja pronssin.

Kommentoi:

Koiramme