Tuomarinkartanon koiraurheilukeskuksen tulevaisuus on turvattu

Tuomarinkartanon koiraurheilukeskuksen alueelle ei rakenneta asuntoja. Korkein hallinto-oikeus KHO on kumonnut Helsingin kaupungin yleiskaavan siltä osin kuin se olisi tuonut asuntorakentamista alueelle ja pakottanut siirtämään keskuksen muualle.

Oikeuden ratkaisu on merkittävä Tuomarinkartanon vinttikoirakeskukselle. – Alueelle ei saa rakentaa, mikä on erittäin positiivinen asia meille, kertoo asiaa hyvin tunteva Tiina Flytström.

Flytström on vinttikoiraharrastaja ja Helsingin kennelpiirin entinen puheenjohtaja.

Suunnitelmat olivat osa Helsingin kaupungin uutta yleiskaavaa ja ne oli hyväksytty kaupunginvaltuustossa ja hallinto-oikeudessa.  KHO:n tuore ratkaisu on jatkoa toukokuussa annetulle päätökselle, jolla KHO myönsi useita yleiskaavaa koskevia valituslupia.

Valittajiin kuului Pro Tuomarinkylä -liikkeen taustavaikuttajia. Liike on toiminut aktiivisesti kaavasuunnitelmia vastaan parin vuoden ajan. Yhteistyöryhmässä toimivat Tuomarinkylän koirakeskusta ylläpitävät yhdistykset, Tuomarinkylän ratsastuskeskuksen yritykset ja urheiluseurat, lähialueiden asukkaita edustava Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys sekä joukko yksityishenkilöitä.

– Me teimme sen. Korkein hallinto-oikeus on kumonnut yleiskaavassa Tuomarinkylän suojelualueelle osoitetun rakentamisen, hehkuttaa ryhmän puheenjohtaja Anu Heinonen Pro Tuomarikylän facebook-sivulla.

Kommentoi:

Koiramme