Nadja Böckerman ja Flow tanssivat kultaa PM-kilpailuissa

Suomalaiset onnistuivat lauantaista karsintakilpailua vielä paremmin koiratanssin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Helsingissä. Nadja Böckerman ja bordercollie Cabaroo Magma Flow saivat päivän parhaat pisteet vapaatanssin yksilökilpailussa ja voittivat kultamitalin.

Myös koiratanssin toisessa lajissa, musiikinseuraamisessa, suomalaiset saivat iloita. Sanna Lipponen ja bordercollie Saunajaakon Blitzen olivat erinomaisessa vedossa ja voittivat pronssimitalin. Finaalissa koirakko sai karsintaa vielä hieman korkeammat pisteet.   

Nadja ja Flow olivat lauantaina käydyn joukkuekilpailun jälkeen toisena, mutta kokosivat sunnuntaina finaalissa tuomarikolmikolta ylivoimaiset pisteet 28,23. Kokonaispisteet nousivat 55,46:een. – Olen iloinen ja yllättynyt, tunnelmoi Nadja heti palkintojenjaon jälkeen.

Voittaja luonnehti kilpailua erittäin kovatasoiseksi, mutta sai jälleen nähdä ja kokea Flown taidot. – Kyllä tämä kultamitali on piste iin päälle Flown uralla. Meille tuli pieni tapaturma lauantaina, mistä koitui pistevähennyksiä. Muutin ohjelmaa lennossa, ja kaikki sujui hienosti.

Koirakon kilpaileminen jatkuu, mutta ensi vuodeksi Nadja aikoo suunnitella uuden ohjelman. Flow täyttää vasta 7 vuotta ja alkaa olla parhaassa iässä. 

Kisojen nuorin yllätti

Jos oli Nadja kyynelet silmissä, niin suunnattoman iloinen oli myös musiikinseuraamisen eli HTM:n pronssimitalin saanut Sanna Lipponen. Sanna ja Cabaroo Magma Flow saivat 52,60 pistettä. – Rin on uskomaton koira. Se on vasta kolmevuotias ja oli ensimmäistä kertaa tällaisessa vaativassa esiintymispaikassa, Sanna kertoo kisojen nuorimmasta koirasta.

Kuva: Birgit Halkio

Sanna Lipponen ja Rin onnistuivat lauantaitakin paremmin. Yhteispisteet pitivät koirakon kolmannella sijalla HTM-kilpailussa. (Kuva: Birgit Halkio)

Varsinkin finaalissa Rin oli täysillä mukana tanssimassa ohjaajansa kanssa. – Olin järjettömän onnellinen, kun tulimme kehästä. Suoritus meni nappiin ja olin niin hyvillä mielin ja rentoutunut, Sanna hymyilee.

HTM:n kultamitali meni Ruotsiin. Anna Larsson esitti jo lauantaina suurta ihastusta herättäneen täsmällisen ja tasapainoisen tarinan bordercollie Strandängens Flynnin kanssa. Kokonaispisteet olivat 54,20. – Flynn on erittäin taitava ja minä olen todella ahkera treenaamaan, Anna kiteytti voiton avaimet.

Myös Flynnin kyky rentoutua vieraissa paikoissa merkitsee Annan mukaan paljon isoissa kilpailuissa. – Flynn on nyt 9-vuotias. Jatkamme niin kauan kuin se on hyvässä kunnossa. Ohjelma säilyy todennäköisesti samana, sillä olemme esittäneet tätä vasta kesästä saakka.

Upea täsmällinen ja tarinallinen esitys siivittivät Anna Larssonin ja Flynnin HTM-kilpailun voittajiksi.

Vain pieniä eroja

Finaalien tuomareina olivat Claudia Moser Sveitsistä ja Johanna Mamrelund Ruotsista sekä Henna Meriharju sunnuntaina. Tuomarit arvioivat suorituksia korkeatasoisiksi. Erojen saaminen olikin vaativaa työtä. – Koirakoiden vahvuudet ja heikkoudet ovat aina hieman erilaisia, Meriharju totesi.

Päätuomarina työskennellyt Claudia Moser piti sekä kilpailuista että suorituksista paljon ja ihasteli myös laajaa rotukirjoa. – Olen iloinen näkemästäni. Ohjaajat onnistuivat näyttämään koiriensa vahvuudet sekä kumppanuuden koiriensa kanssa. Toki joissakin koirissa näkyi hieman väsymystä tänään. Toisaalta osa ohjaajista oli eilistä rennompi, Moser naurahtaa arvioidessaan päivien välisiä eroja.

Johanna Mamrelund oli tyytyväinen musiikkivalintoihin ja esityksiin kokonaisuuksina. – Suoritukset olivat tasapainoisia ja hienoja.

Koiratanssin Pohjoismainen mestaruuskilpailu, Helsinki 15.–16. joulukuuta.

Tulokset: Heelwork to music, seuraaminen musiikin tahdissa. 1) Anna Larsson ja bordercollie Strandängens Flynn, Ruotsi, 54,20, 2) Anja Christiansen ja bordercollie Fæhunden's Queeny Las Queeny, 53,46, Tanska, 3) Sanna Lipponen ja bordercollie Saunajaakon Blitzen 52,60, 4) Lovisa Martinsson ja australiankelpie Kopets Red And Tan Dream, Ruotsi, 51,37, 5) Eva Andersson  ja pumi Maktez Mrokk, Ruotsi, 49,04,  6) Susanna Ekblom ja shetlanninlammaskoira Taikapennin Cha-Cha, 43,07.

Freestyle, vapaatanssi. 1) Nadja Böckerman ja bordercollie Cabaroo Magma Flow, 55,46, 2) Nina Roegner australianpaimenkoira Dragonora Nymphadora, Ruotsi, 54,50, 3) Elisabet Browaldh ja schapendoes Kummin Av Ulfsäter, Ruotsi, 54,13, 4) Jonna Smedberg ja bordercollie Lizzroys Zoya, Ruotsi, 54,07, 5) Katri Lehmonen ja saksanmetsästysterrieri Tammitörmän Smaragdi, 52,44, 6) Johanna Allanach ja bordercollie Kojima's E-Physical Graffiti, Tanska, 51,70, 7) Märta Andersson ja australienkelpie Cefeus Zharles-Ingvar II, Ruotsi, 50,70.

 

Nauhat värittivät Katri Lehmosen ja Simban freestyle-esitystä.

undefined

Susanna Ekblom ja Brii esittivät kauniin vaihtelevan HTM-ohjelman.

 

 

Kommentoi:

Koiramme