Bordercollie voitti, mutta labradorinnoutaja nousi hopealle

Rotuvalikoima oli kerrankin yllätyksellinen tottelevaisuuden SM-kisojen palkintopallilla. Bordercollie voitti, mutta hopealle nousi labradorinnoutaja Paimiossa käydyissä kilpailuissa. Pronssille puolestaan jäi voittajan täyssisko, joka päätyi tasapisteisiin noutajan kanssa.

Voittajapari Mari Leiviskä ja Tending Panther onnistui osallistumaan tokon kotimaisiin arvokilpailuihin vasta tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kilpailut alkoivat mainiosti, slllä pari voitti lauantaisen karsinnan, josta sunnuntaiseen finaaliin pääsi 20 parasta. SM-voittotulos oli 284,25 pistettä. 

Kuva: Birgit Halkio

Voittajan tyylinäyte noutoliikkeessä. (Kuva: Birgit Halkio)

 

Kuva: Birgit Halkio

Hopeapari Veera Pelkosen ja Vauhtimetsän Hyvän Tuulen tunnistusnouto sujui yhdeksikön arvosta finaalissa. (Kuva: Birgit Halkio)

Veera Pelkonen ja Vauhtimetsän Hyvä Tuuli jäivät sunnuntaina muutaman pisteen lauantailta, jolloin koirakko oli neljäntenä. Emmi Lavikka ja Tending Piraya kirivät kunnolla ja nousivat kuudennelta sijalta kolmanneksi. Lopputuloksissa molemmille kirjattiin samat yhteispisteet 280,875, ja paremmuus piti ratkaista yksittäisten liikkeiden perusteella. 

Kymmenen parhaan joukossa oli labbiksen lisäksi myös kultainennoutaja ja sileäkarvainen noutaja. Kilpailuihin osallistui kaikkiin luokkiin yhteensä runsaat 200 koirakkoa, mikä on hieman enemmän kuin viime vuonna Oulussa.

Kilpailujen järjestäjät Auran Nuuskut, Lounais-Suomen Spanielikerho, Turun Käyttökoirakerho ja Turunmaan Kennelyhdistys saivat paljon kiitoksia sujuvista kisapäivistä.

Kuva: Birgit Halkio

Karsinnan kuudes sija vaihtui finaalipäivän koevoittoon ja lopputuloksissa Emmi Lavikka nousi voittajan täyssiskon kanssa SM-pronssille. (Kuva: Birgit Halkio)

 

Joukkuekilpailun voitti Team-T Sport Dogs 1-joukkueellaan, hopeaa vei Lakeuden tokoilijat ykkösjoukkueellaan ja kolmanneksi sijoittui Suomen sileäkarvaisten noutajien joukkue.

 

Kommentoi:

Koiramme