Ensimmäisen kerran rally-tokon SM-kulta täysin pistein

Rally-tokon SM-kilpailuissa tehtiin historiaa. Kultamitalikoirakko Csilla Bakos ja malinois M'Herceg Du Clan Du Diable, Ham, sai sekä karsinnassa että finaalissa täydet sata pistettä. Marika Ruottinen ja labradorinnoutaja Tähtiharjun Sunny jäivät vain pisteen päähän ja uusivat viimevuotisen hopeasijansa. Anna Koski ja novascotiannoutaja Belle Fox Playful Pirre sijoittuivat kolmanneksi. Arvokilpailut käytiin Kuopiossa 17. elokuuta.

Kuva: Csilla Bakos

Kultamitali oli kahden hienon virheettömän radan tulos. Malinois Ham poseeraa ansaitusti. (Kuva: Csilla Bakos)

Finaalipaikkaa tavoitteli päivällä mestaruusluokassa 60 koirakkoa. Taso oli jälleen kova. 20 parhaan joukkoon pääsi alimmillaan 96 pisteen suorituksella. Sadan pisteen ratoja nähtiin karsinnassa kolme ja kärjessä olivat viime vuoden voittajat Eeva-Lotta Halonen ja shetlanninlammaskoira Timjam. Salla Pirttimäki ja shetlanninlammaskoira Black Classiel’s Deville olivat toisena ja Csilla Bakos ja malinois M'Herceg Du Clan Du Diable kolmantena.

Toinen kilpailu oli kuitenkin jälleen tiukka paikka, ja koirakoiden sijoitukset vaihtuivat paljon. Eva-Lotalle ja Sallalle tuli virheitä sen verran, ettei kärkeen ollut enää asiaa. Anna ja Reija Mukkila taasen onnistuivat tasaisen hyvin molemmilla radoilla ja päätyivät samoihin pisteisiin, 194. Anna voitti Reijan hieman paremmalla ajalla.

Tänä vuonna mestaruuskilpailuihin osallistui reilut 170 koiraa, kun vuosi sitten koiria oli lähes 200.

Kisapaikkana toimii vuonna 2018 ovensa avannut Koiramekka ja kisojen järjestäjänä Hukka-Putki. Ylituomarina oli Taru Leskinen.

Kuva: Hertta Mikkonen

Rally-tokon mestaruuskilpailuihin osallistui runsaat 170 koirakkoa. Avoimen luokan rataantutustuminen alkoi tuomari Minna Hillebrandin esittelemänä. (Kuva: Hertta Mikkonen)

Kommentoi:

Koiramme