SM-agility MM-kisojen kenraaliharjoituksena

Agilityn SM-kilpailut järjestettiin vain kuukausi ennen tulevia Turun MM-kisoja. Vantaalla kokemus oli valttia, mutta yksikään viime vuoden SM-mitalisteista ei pystynyt uusimaan saavutustaan. Viidestä henkilökohtaisesta luokasta neljässä voittajaksi nousi moninkertainen MM-kisaedustaja.

Mineissä Iida Vakkuri ja shetlanninlammaskoira Cardiwe’s Absurd Bi Black ottivat toisen suomenmestaruutensa. Medeissä jatkoivat voittokulkuaan Ville Liukka ja espanjanvesikoira Craydan Hoya Lambii. Makseissa Janita Leinonen vei bordercollie Against All Odds Czech Fanin kanssa toisen Suomen mestaruuden.

Pikkumakseissa Santtu Stenberg ja bordercollie Tending Qui Vive ottivat ensimmäisen SM-tittelinsä. Pikkumineissä nopein oli Casper Loo toyvillakoira Liken Lumoava Liljaanan kanssa.

Turun MM-kisoihin valitusta 12-henkisestä maajoukkueesta tuplanollaan ylsi henkilökohtaisissa luokissa Liukan ja Leinosen lisäksi ainoastaan makseissa hopealle sijoittunut Sari Vähäniitty bordercollie Urillan kanssa.

SM-joukkuemestaruudet ratkottiin ensi kertaa viidessä säkäluokassa, kun viime vuonna SM-kisoissa ensi kertaa kilpailleet pikkuminit ja pikkumaksit laajenivat nyt myös joukkuekilpailuihin.

Pikkuminien joukkuemestaruuden voitti Etelä-Hämeen Koirakerho. Pikkumaksit voitti Lappalaiskoirat. Minimestaruuden vei ATT. Medeissä ykkönen oli Rauman joukkue. Maksiluokan voitto meni Keski-Pohjanmaan Koirakillalle.

Henkilökohtaisiin luokkiin starttasi Myyrmäen SM-kisoissa kaikkiaan 695 koirakkoa.

Turun MM-kisoja ajatellen lupaavinta vauhtia kesän arvokilpailuissa ovat pitäneet medi-kokoluokan suomalaiset agilitykoirat.

Kommentoi:

Koiramme