Vesipelastuksen SM-mitalijako meni uusiksi

Vesipelastuksen SM-mitalit joudutaan jakamaan uudelleen tuloslaskennassa tapahtuneen virheen vuoksi. Oikeiden tulosten perusteella mestaruus jaetaan kahdelle kilpailijalle eli kultamitali kuuluu sekä Anna-Leena Väätäselle bordercollie Myytin Fiksun Ja Kypsän kanssa että Henna Syrjälälle malinois Pysäkin Fionan kanssa. Koepaikalla Kajaanissa lauantaina 31. elokuuta kulta ojennettiin palkintojenjaossa vain Väätäselle.

Vepe-toimikunnan puheenjohtajan Jyrki Heinon mukaan kahdelle nopeimmalle sadan pisteen koiralle oli ensin laskettu sekunnin ero kokonaisajassa, mutta tarkistuslaskenta osoitti kaksikon saaneen tasan saman yhteisajan.

Maanantaina Heino oli yhteydessä Kennelliittoon ja mestaruuskokeiden sääntökohta todettiin yksiselitteiseksi. – Saman pistemäärän saaneiden paremmuus ratkeaa kokonaisajan perusteella. Näissä kilpailuissa ykkössija jaetaan kahden parhaan kesken ja annetaan kaksi ykköspokaalia myös, Heino kertoo.

Heino ei muista vastaavaa tilannetta lähes 30-vuotisen vepeuransa ajalta.

Kaikkiaan SM-kisat olivat ääritiukat. Peräti kuusi koiraa 14:stä sai sata pistettä. Pronssia saavutti Pirjo Salo valkoisenpaimenkoiran Ower Dog’s Im Wild Childin kanssa.

Molemmat nyt kultaa saavat mitalistit olivat sekä hämmentyneitä että tyytyväisiä tilanteesta. Pistelaskurumba sai alkunsa, kun Henna otti illalla yhteyttä Anna-Leenaan ja molemmat tarkistivat kokonaisajan arvostelulomakkeistaan. Kun he totesivat ajat samoiksi, he lähettivät kyselyn järjestäjille, millä perusteella mitalit jaettiin.  

– Onhan hienoa olla tekemässä tällaista historiaa ja olen todella iloinen, että myös Henna saa kultamitalin. Kokeessa oli kova aallokko ja on aivan uskomatonta, että kaksi tällaista pikkusilliä saa tasan saman ajan. Minun koirani on lisäksi ensimmäinen bordercollie SM-voittajana, Anna-Leena Väätänen kertoi.

Kommentoi:

Koiramme