Suomen maksijoukkueelta lipesi MM-mitali

Suomen maksijoukkue pääsi lähelle mitalia Turussa perjantaina jatkuneissa agilityn MM-kisoissa.

Mitalia ei kuitenkaan tullut, kun joukkueen viimeiset koirakot tulivat hylätyiksi finaaliradalla.

Suomi pääsi perjantain radalle hyvistä asemista, kun torstain hyppyradalla joukkue sijoittui nollatuloksella viidenneksi pari sekuntia kärjestä jääneenä.

Mitalinkiilto sen kuin kirkastui perjantaina, kun kaksi ensimmäistä koirakkoamme, Janita Leinonen ja bordercollie Fu (Against All Odds Czech Fan) sekä Sari Vähäniitty ja bordercollie Uri (Littlelands Uri Geller) juoksivat nopeat nollaradat.

Kuva: Jukka Pätynen/Koirakuvat.fi

Janita Leinonen ja Against All Odds Czech Fan juoksivat nopean nollaradan, mutta samaa olisi vaadittu kaikilta joukkueen jäseniltä. Kuva on Vantaan SM-kisoista. (Kuva: Jukka Pätynen/Koirakuvat.fi)

Mitali lipesi, kun joukkueen kaksi viimeistä koirakkoa, Elina Jänesniemi ja bordercollie Etna (Vindicate's Wildfire) sekä Jaakko Suoknuuti ja bordercollie Dao (Glenda) tulivat hylätyiksi.

Maksien joukkuemitalit menivät nollatuloksiin yltäneille Espanjalle, Saksalle ja Iso-Britannialle.

Medien agilityradalla Suomi paransi loppusijoitustaan, kun Ville Liukka ja espanjanvesikoira Ronja (Caraydan Felucia) sekä Anniina Salo ja puudeli Svante (Jumparound As Mad As Hatter) viilettivät nopeat nollat. Sen sijaan Minna Päivärinnan pyreneittenpaimenkoira Ruu (Coire du Mourioche) karkasi putkeen ja Ville Liukan espanjanvesikoira Oodi (Carydan Hoya Lambii) keräsi 20 virhepistettä, jotka jäivät rasittamaan joukkueen lopputulosta. Suomi päätyi sijalle 14.

Saksa nousi hyppyradan neljänneltä sijalta mestariksi vajaan sekunnin erolla Tshekkiin. Kun Ranska otti pronssin, oli mitalikolmikko sama kuin viime vuonna, mutta eri järjestyksessä (2018 Ranska–Tshekki–Saksa).

Suomen minien ainoan nollatuloksen joukkuekisassa tekivät Maria Sori ja shetlanninlammaskoira Leya (Kuukivi Imekaunike) agilityradalla. Muille kertyi virheitä, mutta Suomi sijoittui silti hylkäysten värittämällä agilityradalla 14:nneksi. Yhteispisteissä Suomi jäi hyppyradan hylkäysten vuoksi ilman tulosta.

Saksa täydensi joukkuekisan mitalisuoransa minien kullalla ennen Venäjää ja Tshekkiä.

Kommentoi:

Koiramme