Jänesniemi ja Etna kolmantena ennen finaalia

Yhdeksästä suomalaiskoirakosta viisi ylsi virheettömään nollarataan agilityn MM-kisojen kolmantena päivänä Turussa.

MM-kisat jatkuivat henkilökohtaisilla luokilla, joiden ensimmäisenä ratana juostiin hyppyradalla.

Parhaista asemista sunnuntain finaaliradalle lähtevät maksiluokassa Elina Jänesniemi ja bordercollie Etna (Vindicate’s Wildfire). Kaarinalaisten nopea nolla riitti komeasti hyppyradan kolmanteen sijaan. Eroa kärkeen on vain 0,36 sekuntia.

Myös Jaakko Suoknuuti ja bordercollie Dao (Glenda) tekivät virheettömän radan, mutta aikaa tuhlaantui lopun kommelluksiin ja sijoitus painui 37:nneksi.

Kolmas maksiluokan edustajamme Janita Leinonen ja bordercollie Fu (Against All Odds Czech Fan) merkkauttivat viisi virhepistettä.

Miniluokassa suomalaisnollan tekivät Sonia Delatte ja shetlanninlammaskoira Stella (Shetwood Dazzling Lady). Koirakko sijoittui hyppyradalla 23:nneksi. Aikaeroa kärkeen tuli viitisen sekuntia ja pronssisijaan nelisen sekuntia.

Suomen muut minikoirakot eli Pasi Vesenterä ja borderterrieri Colo (Electra) sekä Maria Sori ja shetlanninlammaskoira Leya (Kuukivi Imekaunike) hylättiin.

Mediluokassa suomalaisista onnistuivat nollaradoilla Anniina Salo ja keskikokoinen villakoira Svante (Jumparound As Mad As A Hatter) sekä Minna Päivärinta ja pyreneittenpaimenkoira Ruu (Coire du Mourioche). Kaksikko päätyi peräkkäisille sijoille 22 ja 23 runsaat kolme sekuntia kärjestä jääneinä.

Suomen kolmas medikoirakko, tämän vuoden Suomen mestarit Ville Liukka ja espanjanvesikoira Oodi (Caraydan Hoya Lambii) hylättiin.

Kommentoi:

Koiramme