Saksa juhli Turun MM-kisoissa, Suomi jäi ilman mitalia

Saksa kahmi kuudesta mestaruudesta neljä ja kaikkiaan viisi mitalia Turussa sunnuntaina päättyneissä agilityn MM-kisoissa.

Suomi jäi kotikisoissa ilman mitalia.

Saksa voitti joukkuekilpailuissa minien ja medien mestaruudet ja otti myös henkilökohtaisissa luokissa samojen säkäluokkien mestaruudet. Viidennen mitalinsa Saksa sai hopeisena maksiluokan joukkuekilpailusta.

Suomi oli lähimpänä mitalia maksiluokassa, mutta sekä joukkuekilpailussa että sunnuntain yksilökisan agilityradalla tuli epäonnistumisia ratkaisuhetkillä.

Elina Jänesniemi ja bordecollie Etna (Vindicate's Wildfire) pääsivät hienon hyppyradan jälkeen agilityradalle kolmanneksi viimeisenä, mutta monien muiden lailla koirakon kohtaloksi tuli tällä finaaliradalla hylkäys.

Maksien finaaliradan 132 koirakosta vain 53 sai tuloksen ja ainoastaan 13 ylsi nollarataan.

Henkilökohtaisissa luokissa parhaaseen kokonaissijoitukseen suomalaisista ylsi viime vuoden MM-kisojen lailla miniluokassa Sonia Delatte ja shetlanninlammaskoira Stella (Shetwood Dazzling Lady). Koirakko sai agilityradalta 6,81 virhepistettä ja yhteispisteissä 13. sijan.

Mediluokassa Anniina Salo ja keskikokoinen villakoira Svante (Jumparound As Mad As Hatter) saivat finaaliradalta viitosen ja kokonaissijan 22.

Samalle sijalle päätyi maksiluokassa Janita Leinonen ja bordecollie Fu (Against All Odds Zcehc Fan), jotka saivat finaaliradalta viitosen.

Kommentoi:

Koiramme