Mika Laaksonen valittiin Palveluskoiraliiton johtoon

Palveluskoiraliiton puheenjohtaja vaihtuu 20 vuoden jälkeen, kun Mika Laaksonen Turusta aloittaa tehtävässä ensi vuoden alussa. Liiton pitkäaikaisin puheenjohtaja Tapio Toivola esitteli Laaksosen monen lajin taitajaksi, jolla on kokemusta ruohonjuuritasolta tuomari- ja luottamustehtäviin saakka. Laaksonen on vastikään valittu SPKL:n edustajaksi Kennelliiton valtuustoon.

Puheenjohtajavalinta tehtiin liiton syyskokouksessa Keravalla marraskuun 16. päivänä. Laaksonen oli ainoa ehdokas. Uusi puheenjohtaja saa ensi vuoden budjetin perusteella hoidettavakseen liiton, jonka talous on kohentunut selvästi sitten muutaman vuoden kestäneen tiukan vaiheen jälkeen. Kuluvan vuoden tuloksen arvioidaan nousevan noin sataantuhanteen euroon.

Ongelmiakin toki on. Yksi isoimpia toimintaan vaikuttavia kokonaisuuksia on palveluskoiralajeja koskeva kokeiden ja käyntimäärien alentuminen. Tähän on tartuttu tänä vuonna uusin keinoin, kun tuore kansallisten lajien toimikunta on päättänyt kartoittaa harrastuneisuuden mahdollisimman perin pohjin.

Ensi vuosi on Palveluskoiraliiton 85. toimintavuosi.

Kuva: Birgit Halkio

Koemäärien lasku on ollut jo pitkään liiton huolenaiheena. Ongelmaan aiotaan paneutua seuraavien vuosien aikana muun muassa kartoittamalla harrastajien näkemykset lajeista ja niiden parissa toimimisesta. (Kuva: Birgit Halkio)

Kommentoi:

Koiramme