Valoa näkyy koiraharrastuksille

Ovia voidaan avata pienille koirakokeille, kilpailuille ja testeille kesäkuun alussa, päätti Kennelliiton hallitus. Myös osa koulutuksista onnistuu. Näyttelyille Suomen hallituksen uusi ohjeistus ei tuo muutoksia kesä–heinäkuulle, koska isoja yli 500 hengen yleisötapahtumia ei saa järjestää eivätkä näyttelyt ole verrattavissa urheilutapahtumiin.

Sen sijaan elokuun näyttelyt ja muut tapahtumat voidaan Kennelliiton mukaan järjestää tai vaihtoehtoisesti perua tai siirtää. Siirroille on takarajana ensi vuoden huhtikuun viimeinen päivä. Takaraja koskee kaikkia kuluvan vuoden alusta elokuun loppuun saakka järjestettäväksi suunniteltuja näyttelyitä.

Kennelliiton hallitus kokoontui torstaina 7. toukokuuta käsittelemään uusien valtakunnallisten kokoontumisrajoitusten vaikutuksia koiraharrastukseen. Koetoimintaan ja esimerkiksi koulutuksiin antaa mahdollisuuksia tilaisuuksien korkeimman henkilömäärän nostaminen 50:een. Kennelliitto antaa näitä pieniä tapahtumia varten tarkemmat ohjeet toukokuun puoliväliin mennessä.

Vuoden loppuun saakka on voimassa päätös, jonka mukaan Kennelliiton tuomarit ja toimihenkilöt voivat halutessaan perua toimimisen tapahtumissa pandemiatilanteen vuoksi. Perumisista ei koidu seuraamuksia Kennelliitolta.

Kennelliitto ei järjestä kansainvälisiä arvokokeita ja kilpailuja eikä pohjoismaisia maaotteluita elokuun loppuun saakka eikä lähetä edustusjoukkueita näihin tapahtumiin. Pohjoismaiden kennelunioni on jo aiemmin perunut kaikki kuluvan vuoden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut.

Kennelliiton tiedote: https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meista/uutiset/kennelliitto-pyrkii-kaynnistamaan-hallitusti-osan-kesan-koiraharrastustoiminnasta?fbclid=IwAR2Fx5qitcoZ-QcH_jilHhezGhmk4tKmonyCpltY-RXPie_qK4L-RWbFl_M

 

 

Kommentoi:

Koiramme