Tokon SM-kisoissa jaossa vain yksilömitalit

Kevään harrastusrajoitusten hellitettyä koe- ja kilpailutoiminta on päässyt varovasti alkuun. Vuoden 2020 arvokilpailuihin korona-pandemia ennätti aiheuttaa isoja muutoksia. Tapahtumia on peruttu paljon ja joitakin on siirretty syksyyn.

Isoista yli tuhannen koesuorituksen harrastuslajeista kokonaan jäävät väliin agilityn, metsästyskoirien jäljestämiskokeen, palveluskoirakokeiden ja vesipelastuskokeen SM-tapahtumat. Rally-tokon ja tokon SM-kilpailut onnistuttiin siirtämään myöhäissyksyyn.

Tokossa on tosin vain erikoisvoittajaluokka, jossa ratkotaan yksilömestaruudet. Joukkuekilpailuja ei saada pidettyä tänä vuonna. Vinttikoirien arvokilpailuista aiotaan pitää vain ajue-maastojuoksut.

Pääsääntöisesti ajavien, haukkuvien ja noutavien koirien suomenmestaruuksia lajeittain ja myös roduittain on tarkoitus ratkoa alkuperäisten suunnitelmien mukaan syksyn mittaan.

Yhteensä Suomen Kennelliiton tapahtumakalenterissa oli heinäkuun alussa karsintoineen 36 SM-kilpailua.

Useat MM-, EM- ja PM-kilpailut on peruttu ja osa siirretty pidettäväksi samassa paikassa ensi vuonna. Pelastuskoirien joukkue-MM-kilpailut on tarkoitus järjestää marraskuussa Romaniassa.

Kommentoi:

Koiramme