Vain vesipelastus jää ilman kokeita

Vesipelastuskokeita ei järjestetä tänä vuonna lainkaan ainoana Suomen noin 70 virallisen koe- ja kilpailulajin joukossa. Koko kauden 2020 peruuntumisesta tiedotti vesipelastuksen koetoimikunta 10. elokuuta.

Päätös perustuu Suomen Kennelliiton 6. elokuuta päivitettyihin koeohjeisiin. – Ohjeistuksessa ei ole muutoksia turvavälien osalta. 1–2 metrin turvavälejä tulee edelleen noudattaa kokeissa, tai kokeita ei voida järjestää. Näin ollen VEPE-kokeita ei voi järjestää myöskään syyskuussa, toimikunta perusteli.

Ongelmaksi koituivat lähinnä veneet. Kun koiran lisäksi veneessä on usein kaksi, joskus jopa kolme henkilöä, metrinkin etäisyyttä on vaikea pitää.

Vesipelastus on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan ja lukeutuu jo 15 suosituimman lajin joukkoon. Viime vuonna kokeita järjestettiin yli 140, ja niissä tehtiin lähes 1400 koesuoritusta.

Aktiiviset harrastajat olivat odottaneet paljon viimeistä oljenkortta päästä kokeisiin edes syyskuussa. Kennelliiton tapahtumakalenterissa oli parikymmentä koemahdollisuutta 5.–20. syyskuuta.

Koetoimikunta oli saanut runsaasti kyselyjä syyskuun kokeista. Elokuussa päätökseen yritettiin vaikuttaa adressinkin voimin.

Kommentoi:

Koiramme