Euroopan tullikoirilla yhteisharjoitus MM-jalkapallon aikaan

Suomessa järjestetään tullikoiratoiminnan yhteisharjoitus Venäjällä pidettävien jalkapallon MM-kisojen aikana. Harjoitus on kohdennettu matkustaja- ja tavaravirtoihin, ja siihen osallistuu koiria ohjaajineen Suomen lisäksi 11 eri Euroopan maasta.

Tullien yhteistyötä koiratoiminnassa on tehostettu viime vuosina EU-alueella. Tulli 2020 -ohjelmaan on perustettu koiratoiminnan K9 Unit Network -verkosto tietojenvaihdon tehostamiseksi ja toiminnan kehittämiseksi. Euroopan komissio on hyväksynyt tullikoiratoiminnan yhteistyöhankkeen ja tukee sitä.

Lähes kaikissa EU-maiden tulleissa työskentelee koiria erilaisissa valvontatehtävissä. Yhteistoiminnan tavoitteena on jakaa tietoa matkustaja- ja tavaravirroissa havaituista ilmiöistä, parhaista tullivalvonnan käytänteistä ja tällä tavalla kehittää koiranohjaajien sekä koirien osaamista.

K9 Unit Network -verkoston ensimmäinen kansainvälinen yhteisharjoitus järjestetään Suomessa todellisessa operatiivisessa toiminnassa. Osallistuvat tullikoirat ovat erikoistuneet huumeiden, savukkeiden, rahan ja aseiden etsintään. 

Harjoitus kohdennetaan saapuvaan ja lähtevään matkustaja- ja tavaraliikenteeseen lentokentillä, satamissa, raideliikenteessä ja itärajan rajanylityspaikoilla. Harjoitukseen osallistuvat koiranohjaajat käyttävät oman maansa virkavaatteita ja koirat tunnisteliivejä valvontatehtävissä rajanylityspaikoilla.

Kommentoi:

Koiramme