Jälleen kuolettava koirahyökkäys – nyt asialla amstaffi

Espoon Mankkaalla hyökkäsi amerikanstaffordshirenterrieri shetlanninlammaskoiran kimppuun ja raateli sen kuoliaaksi. Shelttiä ulkoiluttanut 16-vuotias tyttö sai samalla pahoja puremahaavoja käteensä ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan. Tytön käsi jouduttiin leikkaamaan.

Asiasta on tehty poliisille rikosilmoitus. Tiettävästi hyökännyt koira oli aidan yli pihalta syöksynyt ohikulkeneen uhrin kimppuun. Koira ei asu siellä, vaan oli ollut hoidossa, eikä hoitaja ollut pystynyt pitelemään sitä, vaikka koira oli hihnassa.

Toukokuussa Helsingin Hernesaaressa sattui vastaavanlainen tilanne, kun irrallaan ollut pitbullterrier raateli kuoliaaksi villakoiran.

Mankkaan tapauksessa uutisoitiin aluksi, että hyökkääjäkoira olisi ollut pitbullterrier, mutta myöhemmin rotu korjattiin amerikanstaffordshirenterrieriksi.

Amstaffeja rekisteröidään Suomessa pari sataa vuodessa. Rotuyhdistys kertoo koiran luonteesta näin: ”Osa amstaffeista on luonteeltaan kovia, mutta nykyisin yleisin luonnetestitulos on hieman pehmeä. Omistajan onkin opeteltava lukemaan omaa koiraansa tarkasti, jotta ei tule arvioineeksi sen luonnetta väärin. Amstaffin omistajan on hyvä perehtyä koiran käyttäytymiseen sekä rodun historiaan ymmärtääkseen koiransa motivaatioita toimia erilaisissa tilanteissa.”

Lähde: Länsiväylä

Kommentoi:

Koiramme