Koirahyökkäykset halutaan kuriin

Suomalaiset ovat työlääntyneet koirahyökkäyksiin. YLE kysyi keinoja ratkaista ongelma. Lähes puolet suomalaisista kannattaa koira-ajokorttia. Yli viidesosan mielestä vaarallisimmat koirarodut voisi kieltää.

Viime kesänä sattui useita koirahyökkäyksiä ja viikko sitten Hämeenlinnassa suurikokoinen mastiffi puri kymmenvuotiasta lasta niin, että tämä tarvitsi sairaalahoitoa. Omistaja päätti lopettaa koiran.

Yle kysyi nyt suomalaisilta, miten koirahyökkäyksiä voitaisiin parhaiten ehkäistä ennalta. Kyselyyn vastasi tuhat ihmistä ja heistä lähes 90 prosenttia oli sitä mieltä, että koirahyökkäyksiin on jotenkin puututtava.

Lähes puolet vastanneista oli valmis harkitsemaan koiranpitokurssin eli koira-ajokortin pakollisuutta. Yli kolmasosa edellyttäisi tietyiltä roduilta kuonokoppaa julkisilla paikoilla. 23 prosenttia olisi valmis kieltämään vaarallisimmat rodut, kuten esimerkiksi Tanskassa on jo vuosia sitten tehty. 

Kennelliiton puheenjohtaja Harri Lehkonen on useassa yhteydessä kertonut Tanskassa tehdyistä tutkimuksista, joiden mukaan rotukielto ei ole juurikaan vaikuttanut koirahyökkäysten yleisyyteen.

Lehkonen sanoo kannattavansa koiranomistajien omistajien osaamisen lisäämistä. – Koirarotujen ja koirien käyttäytymisen tuntemisen lisääminen on erittäin kannatettavaa. Mutta vähän epäilen sitä, miten vaikkapa netissä olevan ajokorttityyppisen suorituksen avulla saataisiin kaikki selväksi, Lehkonen sanoo Ylen uutisessa.

Kommentoi:

Koiramme