Valta vaihtui Ruotsin Kennelliitossa

Ruotsin Kennelliiton (SKK) valtuusto äänesti hallituksen puheenjohtajan Pekka Olssonin sivuun ja tilalle Thomas Uneholtin. Ääniero oli selvä. Jo aiemmin tänä vuonna vaihtui liiton toiminnanjohtaja.

SKK:n toiminnanjohtaja Ulf Uddman ehti olla toimessaan vuodesta 1984. Uutena toiminnanjohtajana aloitti elokuussa Kees De Jong. Nyt valtuusto nimitti Ulf Uddmanin kunniajäseneksi.

SKK:n 150:n jäsenen valtuusto kokoontui joka toinen vuosi pidettävään kaksipäiväiseen kokoukseensa Göteborgiin. Kokous oli ollut välillä hyvinkin kiivas. Esityslistalla oli 40 kohtaa.

Jo ennen hallituksen valintaa oli kokouksessa ollut jännittynyt tunnelma. SKK:lla on vaalitoimikunta, joka tekee etukäteen ehdotukset henkilövalinnoista. Sen ehdotus perustuu laajaan nimitysprosessiin, johon kennelpiirit (länsklubbar) ja rotujärjestöt osallistuvat.

Vaalitoimikunta esitti puheenjohtaja Pekka Olssonin uudelleenvalintaa ja Magnus Jenseniä ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Kokouksessa puheenjohtajaksi kuitenkin äänestettiin Thomas Uneholt. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin uutena Magnus Jensen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Maritha Östlund-Holmsten. Jatkopaikkansa hallituksessa varmistivat Eva Lejdbrandt, Bo Skalin ja Jörgen Oinonen, uusiksi varajäseniksi valittiin Märta Brandts ja Sara Nordin.

Puheenjohtajavaihdoksen taustalla oli kasvanutta tyytymättömyyttä SKK:n johtoon. Ruotsin televisiossa muun muassa on esitetty kaksiosainen dokumenttiohjelma, joka näytti Kennelliiton toimet epäedullisessa valossa.

Thomas Uneholt on toiminut aiemmin SKK:n näyttelykomiteassa sekä tuomaritoimikunnassa. Hän kasvattaa vaimonsa Christinan kanssa vehnäterriereitä kennelnimellä Seamrog. Koiraharrastus alkoi käyttökokeiden ja tokon parissa, mutta on nyttemmin keskittynyt kasvatukseen ja näyttelyihin.

Valtuutetut äänestivät myös säännöistä. Esitys siitä, että hallitusehdokkaat on asetettava nimitysvaliokunnalle etukäteen, eikä paikan päällä valtuuston kokouksen aikana, meni läpi.

Kuva: SKK/Måns Engelbrektsson

SKK:n uusi toiminnanjohtaja Kees De Jong sanoi, että kaikki mikä voidaan digitalisoida, tulee digitalisoida. Hyvä esimerkki tästä oli äänestys, joka valtuustossa toteutettiin VoteIT-tekniikalla ja tulos oli valmis noin minuutissa. (Kuva: SKK/Måns Engelbrektsson)

Kommentoi:

Koiramme