Karjalankarhukoirat karkottavat karhuja Japanissa

Työnsä osaavat koirat ovat aina arvossaan. Japanissa käytetään karjalankarhukoiria karhujen karkotukseen HonshÅ«n saaren keskiosassa Naganon alueella, kertoo The Japan Times verkkosivuillaan. Koirat on tuotu Yhdysvalloista.

Karhuista on ollut paljon haittaa jo toistakymmentä vuotta Karuizawan kaupungissa, minne karhuja on tullut ruuan perässä. Ongelmaan tarttui Picchio-järjestö, jonka tavoitteena on suojella Aasian mustakarhua ilman, että eläimiä joudutaan ampumaan.

Järjestö esitteli ensimmäiset karjalankarhukoirat alueella jo 2000-luvun alussa. Koirien avulla karhuja on saatu palaamaan takaisin metsään. Vaikka karhuongelma on yleinen Japanissa, Karuizawa on ainoa paikka, missä karjalankarhukoiria käytetään karkotukseen. Kymmenessä vuodessa karhuvahingot on saatu vähentymään radikaalisti. Vuonna 2006 tapauksia kirjattiin 255, mutta viime vuonna enää neljä.

The Japan Timesin tietojen mukaan Picchio on voinut tuoda koiria Japanin tuontivaatimusten vuoksi ainoastaan USA:sta ja aikaisintaan, kun koirat ovat kymmenen kuukauden ikäisiä.

Nyt järjestö on ryhtynyt myös kasvattamaan rotua. Koiranohjaaja Jumpei Tanakan nykyinen koira Tama sai ensimmäisen pentueensa huhtikuussa. Uros oli tuotu Yhdysvalloista. Pentue esiteltiin lehdistölle toukokuussa, kerrotaan asahi.com-sivustolla.

 

Kommentoi:

Koiramme