Hotellit koiraystävällisiä Euroopassa

Jos katsotaan maiden koiraystävällisyyttä hotellitarjonnan perusteella, vie Italia voiton. Italiassa on 18176 hotellia, joihin koira tai muu lemmikki toivotetaan tervetulleeksi. Maassa toki hotellien määräkin on suuri, onhan Italia suosittu turismin kohde.

Taxi2airport-sivusto keräsi hotellien Booking.com-varausjärjestelmästä kaikki eurooppalaiset hotellit, jotka majoittavat myös koiria. Testihaussa ei valittu mitään tiettyä päivää, joten hakutulos antoi ne hotellit, joissa sillä hetkellä oli lemmikkihuoneita vapaana.

Eniten koiraystävällisiä hotelleja löytyy siis Italiasta, seuraavaksi Venäjältä (10831), Puolasta (8521), Kroatiasta (7794) ja Espanjasta (6945).

Taxi2airport.com haki myös maiden joukosta ne, joissa oli eniten koiraystävällisiä viiden tähden (*****) hotelleja. Tässä haussa voiton vei Ranska 217 hotellilla, toiselle sijalle päätyi Iso-Britannia (166) ja kolmanneksi Italia (157). Suomi nousi viidennelle sijalle 112 viiden tähden lemmikkiystävällisellä hotellillaan.

Useimmat hotellit perivät koirasta lisämaksun, se voi olla per yö ja per koira, tai sitten könttämaksu koko vierailun ajalta. Scandic-hotelliketju, jonka kanssa muun muassa Suomen Kennelliitolla on yhteistyösopimus, veloittaa tällä hetkellä Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa koirasta yleensä 18–20 euroa per yö. Ruotsissa lisämaksu on per vierailu, olkoon öitä yksi tai vaikka kolme.

Jos varauksen tekee verkkosivuilla, lemmikkiosuus löytyy yleensä lisätoiveiden alta. Sen lisäksi kannattaa aina ottaa yhteyttä suoraan hotelliin vahvistaakseen lemmikin pääsyn ja lisämaksun summan.

Lähde: taxi2airport.com

Kuva: taxi2airport.com

Kommentoi:

Koiramme