Pronssikoira ilahduttaa Kotkassa

Kotkalaisia ilahduttaa Sibeliuksenpuistossa graniittisen pöydän päällä istuva pieni koira. Koirapatsas on uusin osa Kotkan veistospromenadin reittiä, jolla kaikki teokset ovat uniikkeja. Koiraveistos on taiteilija Sanna Karlsson-Sutisnan luoma.

Puiston graniittipöydän ympärillä olevat tuolit on suunnitellut teollinen muotoilija, taiteen lisensiaatti Ulla-Kirsti Junttila. Myöhemmin tuli vastaan graniittipöytä, ja se asetettiin tuolimuodostelman keskelle. Kaiken kruunaa sievä koira, joka istuu pöydällä pää veikeästi kallellaan, ikään kuin kuunnellen pöydän ääressä istuvien ihmisten keskustelua.  

Pronssinen koira joutui odottelemaan ulos pääsyä, sillä kiviliiman asennus vaatii plusasteita. Nyt koira on kiinnitetty tukevasti graniittiseen pöytään.

Haukkavuoren puiston ja Kotkan Kantasataman yhdistävä Kotkan keskustan halki kulkeva Veistospromenadi on reilun kahden kilometrin pituinen. Promenadilla on yli kaksikymmentä teosta. Kunkin teoksen viereen on upotettu massiivigraniitti, jossa on tekijän ja työn nimi sekä vuosiluku. Koiralla ei vielä tällaista ole, sillä se asetettiin paikalleen vasta juuri ennen vappua.

Kuva: Jaana Turtiainen

Tälle koiralle voi vaikka käydä juttelemassa, jos siltä tuntuu. Se ainakin näyttää kuuntelevan. (Kuva: Jaana Turtiainen)

Kommentoi:

Koiramme