Haukku-ottelun voitosta kisataan Hauholla

Suomenpystykorvien linnunhaukkumestaruus ratkaistaan viikonloppuna 3.–4. lokakuuta Hauholla, Etelä-Hämeessä. Hallitsevalla mestarilla, Marjakankaan Martalla on kaksitoista haastajaa, jotka ovat päässeet mukaan pohjoisen, etelän, lännen ja idän lohkon karsinnan parhaina.

Ottelun keskuspaikkana palvelee Vähäjärven Lomakoti ja Kurssikeskus Hauholla, jonka väljät tilat edesauttavat turvaetäisyyksistä huolehtimista näin koronapandemian aikana. Ottelutoimikunnan varapuheenjohtaja Elina Sieppi kertoo, että lisäksi osallistujien käyttöön on varattu käsidesiä ja hengityssuojaimia.

– Maastoja on useamman kennelpiirin alueella ja lintutilanne on parempi kuin vuosiin. Sitähän ei sitten tiedä, miten ne antavat haukkua näin ruskan aikaan, Sieppi sanoo.

Tapahtuman käytännönjärjestelyistä vastaa Etelä-Hämeen Hirvikoirayhdistys.

Haukku-ottelu on kaksipäiväinen kisa. Suomen mestariksi eli Haukkukuninkaaksi kruunataan se koira, joka saa yhden päivän koesuorituksesta parhaat pisteet. Pisteet julkaistaan vasta sunnuntaina.

Suomenpystykorvien Haukku-ottelu on yksi kolmesta Kennelliiton valtakunnallisista otteluista kotimaisille koiraroduille.

Suomenajokoirien Kilpa ja karjalankarhukoirien Hirvenhaukut-ottelu järjestetään marraskuussa.

71. kertaa järjestettävän Haukku-ottelun virallinen kisasivusto löytyy Suomen Pystykorvajärjestön sivuilla. 

Voit seurata tapahtumaa myös facebookissa.

Kommentoi:

Koiramme