15 susien hyökkäystä koirien kimppuun

Sudet tappoivat ainakin kuusi koiraa viime viikonloppuna kun hirvijahti alkoi. Jo aiemmin syksyllä yhdeksän koiraa oli saanut suden kimppuunsa.

Metsästäjäliiton mukaan Suomen susiongelma näyttää pahentuneen. Luonnonvarakeskus LUKE on lähettänyt osanottonsa koiransa menettäneille.

Viime lauantaina metsästäjä ampui Kuhmossa koiransa kimppuun käyneestä susilaumasta yhden suden. Tapausta tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena. Myös koira menehtyi.

Sudet olivat riistavahinkorekisterin tietojen mukaan tappaneet tai vahingoittaneet yhdeksää koiraa elokuun alun ja lokakuun kuudennen päivän välisenä aikana. Lokakuun toisen viikonlopun koirantapot nostavat yhteisluvun ainakin viiteentoista.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan hyökkäyksiä on ennen hirvijahdin alkua tapahtunut Kuhmossa, Jämsässä, Lapinlahdella, Haapajärvellä, Pieksämäellä, Suonenjoella, Keuruulla ja Nurmeksessa.

Lokakuun toisena viikonloppuna hirvijahti alkoi muun muassa Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Pelkästään Haapajärvellä menetettiin susien hyökkäyksissä kolme koiraa.

Kommentoi:

Koiramme