Mörsky Pystykorvajärjestön johtoon

Puheenjohtajan vaali oli maaliskuun kolmantena lauantaina epäilemättä Suomen Pystykorvajärjestön vuosikokouksen odotetuin ja jännitetyin pykälä. Läpi koronavuosien järjestöä luotsannut Olli Silvennoinen sai haastajan, kun vain kahta viikkoa ennen vuosikokousta kouvolalainen pohjanpystykorvaharrastaja Jukka Mörsky ilmoitti olevansa käytettävissä puheenjohtajan tehtävään.

Kokouksessa oli paikalla lähes kolmesataa Pystykorvajärjestön jäsentä ja valtakirjojen kanssa puheenjohtajan vaalissa oli käytettävissä 973 ääntä. Jukka Mörsky tuli valituksi uudeksi puheenjohtajaksi selvin lukemin, 599–374.

50-vuotias Mörsky oli valintansa jälkeen helpottunut. – Minulla on koko ajan ollut vahva tunne siitä, että täältä vuosikokoussalista löytyy viisaus tähän asiaan. Kun kansa on puhunut, on vain katsottava, miten ylös hihat pitää kääriä.

– On paljon sellaista, mitä en tiedä enkä osaa, mutta onneksi en ole yksin. Puheenjohtajan tehtävänä on yhdessä hallituksen kanssa luoda isot linjat. Valtavasti viisautta ja kokemusta omaavat jaostot ja jalostusryhmät paneutuvat omaan alaansa liittyviin asioihin tarkemmin. Yhdessä jäsenistön kanssa saamme toivottavasti puhallettua Pystykorvajärjestöön uuden, positiivisemman hengen, pohjanpystykorvajaoston puheenjohtajana aikaisemmin toiminut Mörsky lausuu.

Jukka Mörsky muistuttaa, että koiraharrastus on iloinen asia ja sen pitäisi näkyä myös järjestötoiminnassa. – Kuppikunnista ja niiden välisistä riidoista pitäisi päästä eroon. Se ei tarkoita sitä, etteikö asioista saisi olla eri mieltä, mutta löytyy varmasti myös rakentavia tapoja ratkaista erimielisyydet, Mörsky uskoo.

 

Kommentoi:

Koiramme