Kennelliitto keskeyttää luolakoirien taipumuskokeet

Kennelliiton hallitus on maanantaina päättänyt keskeyttää luolakoirien taipumuskokeet ja -harjoitukset sen jälkeen, kun Oikeutta Eläimille julkaisi taipumuskokeista videoita. Kyseiseen kokeeseen on osallistumisoikeus osalla mäyräkoira- sekä terrieriroduista. Luolakoirien taipumuskokeiden säännöissä sanotaan, että kokeessa saa käyttää ainoastaan tarhassa syntyneitä täysikasvuisia tarhakettuja, jotka eivät saa olla samana vuonna syntyneitä, eivät puolustuskyvyttömiä eivätkä tarpeettoman kovia. Huomautuksena sanotaan, että (puru-)otteita ei saa päästää syntymään.

Oikeutta Eläimille julkaisi 25. maaliskuuta luolakoirien taipumuskokeissa syksyllä 2022 Kennelliiton jäsenyhdistysten järjestämissä kokeissa Mynämäellä ja Vihdissä kuvatut videot, jotka ovat nostaneet esille kysymyksen eläinten hyvinvoinnista.

Kennelliitto selvittää em. tilaisuuksissa järjestettyjen taipumuskokeiden tapahtumia. Selvitys tuodaan Kennelliiton hallitukselle viimeistään toukokuun loppuun mennessä. Hallitus voi viedä asian edelleen liiton eettisen lautakunnan käsittelyyn.

Koiramme-verkkolehti kirjoitti syksyllä 2019 tanskalaisten tavasta testata luolakoiria robottikettujen avulla. Tanskassa on elävien kettujen käyttö koirien koettelussa ollut kielletty vuodesta 2016 alkaen.

Kennelliiton lausunto aiheesta löytyy liiton verkkosivuilta.

Kommentoi:

Koiramme