Kirjalan Nimi voitti Haukkukuninkuuden

Parkanon tuulisen ja osin sateisen Haukku-ottelun voiton vei nurmeslaisen Jarmo Pyykösen omistama Kirjalan Nimi. Lauantaina haukutulla 80 pisteen LINT 1 -tuloksella Pyykösen kolmivuotias narttu saavutti samalla käyttövalion arvon. Voittotulos syntyi lauantaina, jolloin sää oli paikoin lähes myrskyisä ja keli huomioon ottaen Nimin tekemä taidokas linnun puustalöytö oli harvinaisen hieno suoritus. Muiltakin osin mestarin otteet olivat omaa luokkaansa, sillä voitto irtosi peräti viiden pisteen erolla seuraavaan.

Haukkukuninkuus oli toki Pyykösen harras haave, mutta kisan jälkeen hän myönsi, että Nimin työskentely ylitti kaikki toiveet. Viikonlopun varsin syksyisessä säässä lintuhaukut olivat tiukassa ja Nimin lisäksi vain hopeakoira ylsi ykkösen arvoiseen luokkatulokseen.

Ainoa kahden päivän aikana uusintahaukun saanut koira oli seinäjokisen Harri Panulan omistama Linkkarin Siru. Lahjakas Siru sijoittui toiseksi 75 pisteen LINT 1 -tuloksella. Linkkarin Siru osallistui SM -kisaan jo toista kertaa, mitä voidaan pitää melkoisena saavutuksena vasta 2,5-vuotiaalle koiralle.

Pronssia pokkasi rautjärvisen Jari Villmanin Pettukangas Manu 73 pisteen LINT 2 -tuloksella. Villman lohkaisi, että hänen tavoitteenaan oli sijoittua 13 parhaan joukkoon, joten 13 koiran ottelussa kolmas sija oli iloinen yllätys.

Haukku-ottelun lopputulokset löytyvät täältä: https://koiratietokanta.fi/lintukoetulokset/Haukkuottelu_2023.php

Kuva: Heidi Lahtinen

Vuoden 2023 Haukkukuningas on Jarmo Pyykösen omistama Kirjalan Nimi (keskellä). Toiseksi sijoittui Harri Panulan omistama Linkkarin Siru (vas.) ja kolmanneksi Jari Villmanin omistama Pettukangas Manu. (Kuva: Heidi Lahtinen)

Kommentoi:

Koiramme