Suomenajokoirien mestari selviää isänpäivänä

Isänpäivä-viikonloppuna järjestettävä Kilpa kokoaa kolmetoista suomenajokoiraa Mikkeliin selvittämään, mikä näistä huippuajureista on uusi Ajokuningas eli Suomen mestari vuonna 2023.

Erkki Allen ja Allun Hurtti ottavat Kilpaan osaa ensimmäistä kertaa. Allen laskee, että 50 vuoden aikana hänen tiensä Kilpaan on tyssännyt kahdeksan kertaa lohkon valintaan. Hurtti pääsi ensimmäistä kertaa lohkoon 1,5-vuotiaana ja nyt, vajaan kymmenen vuoden iässä se edustaa SM-kisassa paitsi itseään, omistajaansa ja kasvattajaansa Erkki Allenia niin myös Kymenläänin kennelpiiriä. Allen odottaa parivaljakon ensimmäistä Kilpaa mielenkiinnolla.

- Olemme Hurtin kanssa jo siinä iässä, ettei haittaa, vaikka sataa tai paistaa. Ainoa mitä emme toivo, on pakkasen aiheuttama karppakeli, joka on koiran tassuille myrkkyä. Jos laskin oikein, Kilvan ensimmäinen päivä tulee olemaan Hurtin 50. ajokoe, joten kaikenlaisia olosuhteita sekin on kokeissa kokenut. Iän myötä työskentelyyn on tullut myös sopivasti rauhallisuutta, Allen tuumii.

Mikkelin Kilvassa karppakelin vaaraa ei säätiedotusten mukaan ole, mutta sula maa, vesisade ja valkoinen jänis eivät ole mestaruutta tavoitteleville helppo yhdistelmä.

Mikkelissä 10.–12. marraskuuta järjestettävä Kilpa on yksi kolmesta Kennelliiton kotimaisten rotujen otteluista – muut kaksi ovat lokakuussa haukuttu suomenpystykorvien Haukku-ottelu ja viikon kuluttua järjestettävä karjalankarhukoirien Hirvenhaukut-ottelu. Tämän vuoden Kilvan järjestävät Suur-Savon Ajokoiramiehet ja Keski-Savon Ajokoiramiehet.

Kilvan tapahtumia pääset seuraamaan ottelun viralliselta facebook-sivulta: Kilpa 2023.

 

 

 

Kommentoi:

Koiramme