Koiria tarvitaan supikoirien tehopyyntiin

Supikoirien määrää halutaan vähentää varsinkin Pohjois-Suomessa. Meneillään olevan pohjoismaisen supikoirahankkeen tavoitteena on pysäyttää vieraspedon leviäminen Norjaan ja Ruotsiin. Tehopyynti kohdistuu Pohjois-Suomen ohella Merenkurkkuun. Hanketta vetää Juha Mäkimartti.

Suomen riistakeskus muistuttaa, että supikoira on Suomen luontoon kuulumaton ja haitallinen vieraslaji. Supikoirat saalistavat maassa pesiviä lintuja ja tuhoavat erityisesti pesiä. Syksyllä ja talvella supikoiran metsästys on tehokasta koirilla muun pyynnin yhteydessä, loukkupyynnillä ja haaskoilta väijymällä.

Syksyn ja talven onnistunut pyynti luo perustan lopputalven ja alkukevään tehopoistolle. Supikoiran pyynnin lisäksi riistakeskus kannustaa metsästäjiä ketunpyyntiin, mikä tukee esimerkiksi kanalintu- ja metsähanhikannan elpymistä.

Riistakeskus kerää havainto- ja saalistietoja Lapin supikoirista. Myös Mäkimartille voi ilmoittaa tietoja. Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa on 10–15 pannoitettua Judas-supikoiraa, joiden avulla seurataan kantaa laajoilla erämailla. 

Kommentoi:

Koiramme