Meripojan Kamu uusi suomenmestaruutensa

Suomenajokoirien jäniksenajon SM-kisa, Kilpa, saatiin Myrskylässä päätökseen vaihtelevissa olosuhteissa. Isänpäiväksi ensimmäisen kilpailupäivän eli lauantain tihkuinen sää poutaantui ja jänikset muuttuivat hieman helpommin ajettaviksi.

Jännitys säilyi loppuun asti, sillä ensimmäisen päivän jälkeen yhdenkään koiran tulos ei vielä ollut ylitse muiden. Ensimmäisen päivän jälkeen johdossa oli Teemu Seppälän omistama uros Tuulihaan Ajolähtö FI39453/10 ja kakkosena hallitseva mestari, uros Meripojan Kamu FI31710/12 (om.  Jukka Leppäniemi). Sunnuntaina osat vaihtuivat, kun Kamu ylsi toisessa erässä lähes täydelliseen suoritukseen. Kamun ensimmäisen erän jänisajo oli turvallisuussyistä keskeytettävä, kun ajo kulkeutui vaarallisesti vilkasliikenteiselle tielle.

Yhtenä päivänä onnistuminen ei riitä viemään koiraa Kilvan voittoon. Lopputuloksissa molempien päivien pisteet lasketaan yhteen ja koiran on onnistuttava sekä lauantaina että sunnuntaina. Meripojan Kamun loppupisteet olivat 159,92 ja Ajolähdön 141,09. Kolmanneksi 140,38 pisteen tuloksella sijoittui Lauri Majasuon omistama narttu Haavankannon Hellu FI32707/14.

Ylituomari Jari Rajavuori kiitti erinomaisia järjestelyitä ja toivoi, että Myrskylän Kilpa toimisi esimerkkinä tulevillekin arvokisajärjestäjille.

- Täällä ei prameiltu turhan komeilla puitteilla, mutta maastoihin ja muonitukseen oli panostettu erinomaisesti. Myrskylässä saavutettiin se Kilvan henki, joka liiallisen prameilun keskellä joskus saattaa unohtua. Ottelun arvostusta ja sopivassa määrin juhlavuutta ei täältäkään kuitenkaan puuttunut, Rajavuori totesi.

Suomenajokoirien Kilpa on vanhin kolmesta Kennelliiton kotimaisten rotujen ottelusta. Muut kaksi ovat suomenpystykorvien Haukku-ottelu ja karjalankarhukoirien Hirvenhaukut-ottelu.

Kilvan tulokset löytyvät linkistä: http://kilpa2018.fi/uploads/1/2/0/9/120974734/kilpa2018lopputulokset.pdf?fbclid=IwAR20iGRVREAIHzaruHJGR9Wo1tdjVDMi-XLIQAzdBus-qAVvtuW72V8gBso

Kilvan kuviin ja tunnelmiin voi tutustua Kennelliiton perustamilla Kilpa-facebook -sivuilla

 

 

 

 

 

Kommentoi:

Koiramme