Ministeri Leppä lupasi päästää dreeverit kaurisjahtiin

Dreeverit pääsevät ensi jahtikaudesta alkaen ajamaan peuroja, hirviä ja kauriita. Näin kertoi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) dreeverien SM-kilpailuissa Mikkelissä. – Säädösvalmistelut ovat menossa, Leppä sanoi.

Sorkkaeläimiä ajavien koirien säkäkorkeutta nostetaan suurin piirtein samaan kuin Ruotsissa on. – Dreeveri on nimenomaan jalostettu sorkkaeläinten ajamiseen, ja tiedän, että rotujärjestö ja harrastajat ovat pitkään toivoneet tätä mahdollisuutta. Eli sitten vain sääntöjä rukkaamaan, Leppä kehotti.

Tätä nykyä metsästysasetus mahdollistaa kaikkialla Suomessa vain 28 senttiä korkeat ja tätä matalammat koirat eli käytännössä mäyräkoirat ajamaan sorkkaeläimiä. Ahvenanmaalla dreeverien käyttö on ollut sallittua kolmisen vuotta. Dreeverien säkäkorkeus on rotumääritelmän mukaan 30–36 senttiä.

Uusi korkeusmääritelmä avaa ovia jahtiin myös muutamalle muulle pienelle ajavalle koirarodulle. Asetusluonnos on tarkoitus saada lausunnoille ennen vuoden vaihdetta ja hyväksyttyä ennen vaaleja.

SM-kilpailut käytiin Mikkelissä 17.–18. marraskuuta.

Kommentoi:

Koiramme