Vöyrillä haukutaan lintua kahdella kielellä

Suomenpystykorvien Haukku-ottelu järjestetään tänä vuonna jo 70. kerran. Kaksitoista karsintojen kautta valittua pohjoisen, eteläisen, itäisen ja läntisen lohkon edustajaa sekä edellisen vuoden mestari Karahkan Eka-Essi tavoittelevat suomenpystykorvien linnunhaukun suomenmestaruutta Vöyrillä, Pohjanmaalla 4.–6. lokakuuta.

Ottelutoimikunnan puheenjohtaja Thommy Svevar iloitsee siitä, että jo parina kesänä kanalintujen pesinnät ovat onnistuneet hyvin ja Pohjanmaan lintukanta on sen myötä vahvistunut. Taatakseen kilpailijoille mahdollisimman hyvät ja tasavertaiset maastot, ottelutoimikunta on pyytänyt ja saanut apua myös Etelä-Pohjanmaan puolelta.

Vöyri sijaitsee Vaasan kennelpiirissä vahvasti ruotsinkielisellä alueella, joten tavallisuudesta poiketen ottelu tullaan osittain toteuttamaan kaksikielisenä. Tapahtuman käytännönjärjestelyistä vastaa Österbottens Spetsklubb r.f.

Haukku-ottelu on kaksipäiväinen kisa. Suomen mestariksi eli Haukkukuninkaaksi kruunataan se koira, joka saa yhden päivän koesuorituksesta parhaat pisteet. Pisteet julkaistaan vasta sunnuntaina.

Suomenpystykorvien Haukku-ottelu on yksi kolmesta Kennelliiton valtakunnallisista otteluista kotimaisille koiraroduille. Suomenajokoirien Kilpa ja karjalankarhukoirien Hirvenhaukut-ottelu järjestetään marraskuussa.

Haukku-ottelun virallinen kisasivusto Suomen Pystykorvajärjestön sivuilla löytyy osoitteesta https://kilpailut.spj.fi/events/haukku-ottelu-2019/

Voit seurata tapahtumaa myös facebookissa https://www.facebook.com/Haukkuottelu/ ja instagramissa @haukkuottelu https://www.instagram.com/haukkuottelu/

Kommentoi:

Koiramme