Karhukoirien mestaruudesta kisataan Aurassa

Karjalankarhukoirien SM-koe eli Hirvenhaukut-ottelu 2019 järjestetään 16.–17.11. Aurassa, Varsinais-Suomessa. Järjestelyistä vastaa Lounais-Suomen Pystykorvayhdistys ja keskuspaikkana toimii Auran Keidas.

Varsinais-Suomessa hirvikanta vaihtelee, mutta peurakanta sen sijaan on vahva. Tiheä tieverkosto on myös vaikeuttanut maastojen hankintaa.

Luumäkeläinen Ossi Lakka osallistuu 4-vuotiaalla Kosselon Osella Hirvenhaukkuihin ensimmäistä kertaa. Osella on takanaan hyvä syksy, haukkuihan koira itsensä käyttövalioksi aivan ottelun alla. Ainoa asia mikä Lakkaa hieman huolestuttaa, ovat peurat.

– Niihin Ose ei ole meillä päin tottunut, Lakka totesi.

Hirvenhaukkujen voitto ratkeaa sunnuntai-iltana. Hirvikuninkaaksi kruunataan se koira, jolla on jommankumman päivän parhaat pisteet.

Hirvenhaukut-ottelua on järjestetty karjalankarhukoirille vuodesta 1957 alkaen ja se on nuorin kolmen kotimaisen metsästyskoirarodun valtakunnallisista otteluista. Koirat valikoituvat otteluun neljästä lohkosta (etelä, itä, länsi ja pohja) karsintojen kautta. Edellisvuoden voittaja ja narttujen Kuningatar-ottelun voittaja ovat automaattisesti puolustamassa titteliään. Tänä vuonna tosin edellisvuoden mestari, Teilojan Säkä ei ole paikalla. Säkän omistaja Martti Uksila totesi, että Säkä on saavuttanut koeurallaan kaiken ja jatkossa se keskittyy harrastuksen mukavimpaan puoleen eli hirvenmetsästykseen.

Ottelun tunnelmia pääsee seuraamaan Hirvenhaukkujen facebook-sivuilta. Luvassa on muun muassa live-seurantaa: https://www.facebook.com/hirvenhaukut/

Kommentoi:

Koiramme