Kansalaisaloite sudenmetsästyksestä eduskuntaan

50000 nimeä on koossa kansalaisaloitteessa joka vaatii suden kannanhoidollista metsästystä. Nimet saatiin kokoon alle viikossa.

Kansalaisaloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisesta ja susivahinkojen estämisestä keräsi nopeasti eduskuntakäsittelyyn vaadittavan määrän allekirjoituksia. Aloite julkaistiin 31.8. ja se keräsi jo ensimmäisenä päivänä yli 26000 allekirjoitusta.

Aloitteen valmisteluissa ovat olleet mukana Metsästäjäliitto, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC sekä koirien rotujärjestöistä Ajokoirajärjestö, Bassetkerho, Beaglejärjestö, Dreeverijärjestö, Harmaahirvikoirajärjestö, Kanakoirakerho, Kettuterrierit, Laikajärjestö, Mäyräkoiraliitto, Noutajakoirajärjestö, Pystykorvajärjestö, Saksanseisojakerho, Spanieliliitto ja Springerspanielit.

Aloitteessa sanotaan muun muassa, että kannanhoidollisen metsästyksen tavoitteena ei ole kaikkien susien hävittäminen, vaan susikannan laskeminen yhteiskunnallisesti siedettävälle tasolle. ”Kannanhoidollinen sudenmetsästys on tutkitusti paras tapa hoitaa susikantaa kontrolloidusti, laillisesti sekä susien keskellä asuvat ihmiset huomioivalla tavalla. Metsästyksen tavoitteena on ennen kaikkea vähentää susien metsästyskoirille ja kotieläimille aiheuttamia vahinkoja sekä pitää sudet ihmisarkoina ja poissa ihmisasutuksen läheltä. Kansalaisaloitteen tarkoitus on turvata sekä taajamissa että taajamien ulkopuolella asuvien ihmisten arki ja elinkeinot, mutta taata myös kotieläinten, tuotantoeläinten ja metsästyskoirien turvallisuus.”

MTK:n kenttäjohtaja Timo Leskinen sanoo, että kannanhoidollisen metsästyksen käynnistämisellä on kiire.
– Susien ihmisarkuus on vähenemässä. Lampaisiin kohdistuneita hyökkäyksiä on tapahtunut tänä kesänä jo lukuisia.

Aloite on luettavissa verkkosivulla kansalaisaloite.fi

Kommentoi:

Koiramme