Valmisruokien annossuositukset lihottavat koiria?

Eläinlääketieteen dosentti Anna Hielm-Björkman arvioi että joka kolmas koira on lihava. Koirien valmisruokien annossuositukset saattavat olla lihomisen syy, sanoo Hielm-Björkman Helsingin Sanomien jutussa.

Myös Koiramme-lehdessä on kerrottu Helsingin Yliopiston Dogrisk-tutkimuksesta, jota Hielm-Björkman vetää. Tutkijat ovat keränneet aineistoa peräti 11 000 koiran omistajilta. Nämä ovat vastanneet kysymyspatteriin koiran ollessa pentu, uudestaan nuoruusiässä ja kolmannen kerran aikuisena.

Tutkimuksessa on tullut ilmi muun muassa, että moni koiranomistaja ei huomaa koiransa painon nousua. Kyselytutkimuksessa neljä prosenttia koiranomistajista vastaa koiransa olevan lihava, vaikka tutkijoiden mukaan ylipainoisten koirien osuus on noussut jo yli 30 prosenttiin kaikista koirista.

Helsingin Sanomissa kerrotaan koiran käyttävän tehokkaasti hyväkseen rasvaa ja eläinproteiinia, jotka eivät koiraa lihota. Sen sijaan kuivamuonissa yleisesti käytetyt soija ja maissi lihottavat. Anna Hielm-Björkmanin mukaan kuivamuonien annossuositus sopii vain yhdelle koiralle kymmenestä.

Hielm-Björkmanin mukaan parasta ravintoa koiralle on joko teollisesti valmistettu raakaravinto tai kotona valmistettu kypsentämätön ruoka.

 

 

 

Kommentoi:

Koiramme