Kasvattajayhdistyksen hallitukselle epäluottamus

Suomen Koirankasvattajat (SuKoKa) piti hallituksen luottamusta mittaavan ylimääräisen yleiskokouksen. Istuva hallitus ei nauttinut kokouksen luottamusta, joten koko vanha hallitus erotettiin. Hallituksen puheenjohtajana on toiminut Suomen Kennelliiton hallituksen jäsen Vesa Lehtonen. Epäluottamuksen taustalla on kasvattajien tyytymättömyys Kennelliiton uusiin koirankaupan mallisopimuksiin.

Hallituksen luottamuksen puolesta äänesti alle sata ja hallituksen erottamisen puolesta yli 250. Tyhjiä ääniä jätettiin kahdeksan. Kokouksen puheenjohtajana toimi Tuire Okkola.

Ainoa, joka suostui uuden valittavan hallituksen puheenjohtajaehdokkaaksi, oli Juha Kares ja hänet valittiin. Hän on ollut aiemminkin SuKoKan hallituksen puheenjohtajana. 

Hallitukseen kolmivuotiskaudelle valittiin Molli Nyman, Marja Blomqvist ja Marja Wuorimaa, kaksivuotiskaudelle Anu Hämäläinen, Ilkka Nurmela ja Johan Juslin, vuoden pestille Anu Helle, Heli Lillbacka ja Laura Ruotsalainen. Varajäseniksi valittiin Pauliina Artiola, Petra Morbin ja Katariina Rautiala.

Kokous pidettiin sunnuntaina 20. kesäkuuta. SuKoKa:n hallitus oli fyysisesti kokouspaikalla Tampereella, mutta muuten kokous pidettiin etäyhteyksin. Vaikka osallistujille oli ennakkoon lähetetty tarkat ohjeet kuinka kokoukseen kirjaudutaan, ei osa ymmärtänyt ohjeita ja kokous päästiin aloittamaan vasta noin 1,5 tunnin odottelun jälkeen. Kirjautuminen aloitettiin kello 11:30, ja kokous päättyi kello 17 jälkeen.

Kommentoi:

Koiramme