Maltti on valttia koiranpennun hankinnassa

Kennelliiton Terkkuja pentulaatikosta -kampanja kannustaa hankkimaan koiranpennun vastuulliselta kasvattajalta. Sellaiselta, jonka pentujen kasvuoloihin ja emään pennunostaja pääsee tutustumaan kunnolla. Kampanja ohjaa hakemaan Kennelliiton hankikoira.fi -sivuilta tietoa kasvattajilla tarjolla olevista pentueista. Sen kautta pääsee myös eri koirarotujen yhdistysten verkkosivuille, joilta löytyy lisää tietoa eri koiraroduista ja kasvattajista. Kampanjan ilmoituksia nähdään kesän aikana verkkokaupoissa, joissa on kaupan lemmikkieläimiä.

Osa kampanjaa ovat Kennelliiton Hyvää elämää koiran kanssa -podcastit, joista ensimmäinen julkaistiin Koiranpäivänä huhtikuussa. Sarjassa julkaistaan kaikkiaan kahdeksan podcastia joka toinen viikko. Lisäksi julkaistaan kaksi podcastia yhteistyössä Lily Talks’in kanssa. Podcastit voi kuunnella Kennelliiton verkkosivuilla.

Pentua harkitsevan kannattaa pohtia tarkkaan, mistä koiran hankkii. Kasvaneen pentujen kysynnän myötä vaarana on, että kysyntää vastaamaan syntyy pentutehtailua. Maltti onkin valttia koirapennun hankinnassa. Pennun nopea saatavuus voi kostautua myöhemmin, jos se osoittautuu huonoissa oloissa kasvaneeksi. Pentua kannattaa varautua odottamaan pidempäänkin, niin tietää, mitä saa.

– On tärkeää tietää mahdollisimman paljon koiranpennun alkuperästä. Kasvattajan pentulaatikolla pennunostaja näkee itse, mistä pentu tulee, ja millainen se on, painottaa Kennelliiton kasvattajatoimikunnan puheenjohtaja Tuula Laitinen.

Samoin neuvoo Suomen Koirankasvattajaien puheenjohtaja Vesa Lehtonen: – Kun pentu on hankittu vastuulliselta kasvattajalta, on sen vanhempien ja sukulaisten taustat tiedossa. Kasvattaja myös neuvoo ja auttaa pennun hoitoon ja kouluttamiseen liittyvissä asioissa. Parhaimmillaan kasvattajalta saa tuen koko koiran elinajaksi.

Kennelliiton YouTube-kanavalla pääsee touko-kesäkuussa seuraamaan Höyheneukon kennelin neljän suloisen suomenpystykorvapennun kasvua luovutusikäisiksi. Kasvattaja Heidi Lahtinen kertoo pentueesta ja koirankasvatuksesta Kennelliiton blogissa, ja antaa samalla vinkkejä koiranpennun hankkijalle.

Kennelliiton toiminnan piirissä on noin 12000 koirankasvattajaa, joista aktiivisia on noin 3000–4000. Suuri osa suomalaisesta kasvatustyöstä on pienimuotoista.

 

 

Kommentoi:

Koiramme