XXIII Kansainväliset Erämessut Riihimäellä

Joka toinen vuosi järjestettävillä Erämessuilla kokoontuvat metsästyksen, kalastuksen ja retkeilyn aktiiviset harrastajat kuulemaan eräalan viimeisimmät kuulumiset ja tapaamaan alan asiantuntijoita. Näytteilleasettajia on niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Vuonna 2016 osastoja oli lähes 400 ja messuvieraita lähes 40 000. 

Suomen Kennelliitto, metsästyskoirarotujen rotujärjestöt sekä Koiramme-lehti ovat perinteisesti mukana omalla suurella yhteisosastollaan. Koiraohjelmia on tällä kertaa tarjolla enemmän kuin edellisinä vuosina.

Tänä vuonna ovat messuilla muun muassa Mikko ”Peltsi” Peltola kertoen omista harrastuksistaan maastopyöräilystä kalastukseen sekä retkinikkari Joppe Ranta esitellen yksinkertaisen kekseliäitä ja kaikille sopivia vinkkejä retkiolosuhteisiin.

Riihimäen Urheilupuiston koivikkoon tulee uutuutena retkeilyn ohjelmalava, jonka äärellä voi nauttia erilaisia ruokaherkkuja ja pienpanimotuotteita lavaohjelmasta nauttien.

Riihimäen Messut Oy on luontoharrastuksia edistävien tapahtumien järjestämiseen erikoistunut yritys. Kansainväliset Erämessut on Suomen suurin eräalan tapahtuma, jossa on ollut yli 40 vuoden aikana jo yli miljoona kävijää.

Kesäkuussa järjestettävät messut ovat hyvässä nosteessa. – Messupaikkojen myynnissä ollaan reippaasti edellä viimekertaa, joka oli tähänastinen huippuvuosi, kertoo Erämessujen toimitusjohtaja Ninni Manninen.

CIC eli kansainvälinen metsästyksen ja riistansuojelun neuvosto on tälläkin kertaa myöntänyt messuille luvan trofeenäyttelyn järjestämiseen. Trofee- eli metsästysmuistoaineistojen avulla seurataan luonnonvaraisten riistakantojen tilaa. Tällä kertaa Riihimäen Eränkävijät ovat mukana käytännön järjestelyissä. 

Suomen Eläintentäyttäjät järjestävät SM-kilpailut ja parhaimmisto on esillä messuilla. Yleisö saa valita näistä oman suosikkinsa.

Messut kutsuu tällä kertaa erityisesti uusia metsästyksen harrastajia. Riihimäen Messut ja Suomen Metsästäjäliitto tarjoavat yhdessä reilun alennuksen pääsylipusta uusille, tänä vuonna metsästyskortin suorittaneille.

Lisätietoja: www.erämessut.fi

 

 

Kommentoi:

Koiramme